Droom je van een carrière als interieur designer? Wij helpen je graag het pad te bewandelen naar dit creatieve beroep. Maar hoe word je interieur designer? Een interieur designer zijn betekent meer dan alleen oog voor stijl; het vereist technische vaardigheden, begrip van ruimtelijke harmonie en de passie om omgevingen te transformeren.


Hoe word je een Interieur Designer?
Een mix van een opleiding, stage en praktische ervaring is de sleutel. Veel interieur designers beginnen met een relevante studie en bouwen een portfolio op door stage te lopen of te werken aan projecten. Je kunt voor de opleidingen tot interieurontwerper eens kijken op Google, neem vooral eens contact op met de opleidingen die je aanspreken.

Zodra je de opleiding hebt afgerond en misschien al wat ervaring hebt opgedaan in het werkveld, is het belangrijk om de keuze te maken of je in loondienst óf als zzp’er wilt gaan werken. Past dat laatste beter bij je, dan is het belangrijk dat je jouw ‘Personal Brand’ neerzet. Wij kunnen je helpen bij het visueel maken van jouw stijl, kijk voor meer informatie over branding eens op deze pagina.


Wat doet een Interieur Designer?
Van het plannen van ruimtes tot het selecteren van de juiste materialen, interieur designers creëren functionele, veilige en esthetisch aantrekkelijke binnenruimtes. Je helpt particuliere of zakelijke klanten bij de inrichting van hun ruimtes. Ook kun je de daadwerkelijke realisatie begeleiden. Je kunt jouw klanten via jou laten inkopen, dat is voor hen vaak een stuk overzichtelijker én zorgt ervoor dat jij een extra inkomstenstroom genereert.

Verdiensten en Taken
De verdiensten variëren, afhankelijk van ervaring, locatie en specialisatie. Het inkomen reflecteert vaak de complexiteit van de projecten en de verantwoordelijkheden die komen kijken bij de algemene taken zoals projectmanagement, klantcommunicatie en designontwikkeling. Je kunt een vast bedrag per project vragen, of je werkt op uurbasis. Zoals eerder genoemd is het ook interessant om bepaalde voorgestelde items door te leveren, voor een extra inkomstenstroom. Kijk voor meer informatie daarover, op deze pagina.